Pygeum-supplement: 10 toepassingen, dosis, bijwerkingen, risico's en meer (2024)

Wat is pygeum?

Pygeum is een kruidenextract uit de schors van de Afrikaanse kersenboom. De boom staat ook wel bekend als de Afrikaanse pruimenboom, ofPrunus africanum.

Deze boom is een kwetsbare inheemse Afrikaanse soort. De populaire gezondheidseffecten en de commerciële overoogst hebben de wilde populaties pijn gedaan en in gevaar gebracht.

Pygeum is zo'n gewilde alternatieve remedie vanwege het brede onderzoek dat de voordelen ervan ondersteunt. Er zijn aanwijzingen dat het extract kan helpen bij alles, van prostaat- en niergezondheid tot algemene ontstekingen. Het heeft ook een aantal traditionele toepassingen.

Blijf lezen om erachter te komen wat door de wetenschap wordt ondersteund en wat nog nader onderzoek behoeft.

BPH, of vergrote prostaat, is een veel voorkomende seksuele gezondheidstoestand. Hettreft in de eerste plaatsmannen ouder dan 50 jaar.

Een oudere recensie, uit 2000, vermeldde pygeum als een top alternatief middel tegen BPH-symptomen. Het onderzoek toonde aan dat de effecten van pygeum matig waren in vergelijking met geneesmiddelen, maar niettemin significant.

Onderzoekers ontdekten dat het extract de volgende symptomen verlichtte:

  • nachtelijk urineren (nycturie)
  • frequent urineren
  • incontinentie
  • pijn
  • ontsteking

Dit oudere onderzoek toonde aan dat pygeum alleen effectief was bij het verlichten van symptomen, maar recenter onderzoek suggereert dat het extract kan helpen bij de behandeling van de aandoening zelf.

Een studie uit 2012suggereerde dat pygeum de groei van daadwerkelijke prostaatcellen zou kunnen vertragen. Dit kan helpen voorkomen dat BPH zich ontwikkelt.

Pygeum blijft een van de meest door onderzoek ondersteundekruidenremedies voor BPH. Toch is verder onderzoek nodig voordat het een officiële behandeling wordt genoemd.

Pygeum heeft ook een reputatie opgebouwd voor het mogelijk verminderen van het risico opprostaatkanker.Hetzelfde onderzoek uit 2012het aantonen van de BPH-voordelen van pygeum toonde ook bescherming tegen kankerachtige prostaatcellen.

Eerdere studies hadden vergelijkbare effecten gevonden.Een studie uit 2010ontdekte dat pygeum inwerkt op androgeenreceptoren, die uiteindelijk de prostaatgroei beheersen.Een studie uit 2011vergelijkbare resultaten gevonden.

Het vermogen van Pygeum om uw risico op BPH in het algemeen te verminderen, kan op zijn beurt uw risico op prostaatkanker verminderen. BPH wordt officieel niet beschouwd als eenrisicofactor voor prostaatkanker, maar de twee voorwaarden bestaan ​​vaak naast elkaar. Er is meer onderzoek nodig om mogelijke verbanden te verduidelijken.

Pygeum is ook een populair alternatiefprostatitisbehandeling.

Een studie uit 2014ontdekte dat veel prostaatkruiden, waaronder pygeum, prostatitis effectief konden behandelen. Deze werden zelfs vergeleken met antibiotica. Er werden geen grote verschillen opgemerkt tussen pygeum (en de andere kruiden) en antibiotica in het onderzoek.

Pygeum kan prostatitis helpen vanwege de ontstekingsremmende en urinaire voordelen. Het kan de symptomen van prostatitis helpen verlichten op dezelfde manier als hoe het de symptomen van BPH helpt verlichten. Dit omvat urinefrequentie, nachtelijk urineren, stroming, pijn en ontsteking.

Toch is er meer onderzoek nodig voordat het als een prostatitisbehandeling kan worden beschouwd.

De voordelen van Pygeum voor deprostaaten verder kan worden toegeschreven aan enkele ontstekingsremmende eigenschappen. Deze werden ook genoemd en besproken ineen studie uit 2012 over pygeum.

Dit onderzoek suggereerde dat pygeum er misschien wat heeftantioxidantactiviteit. Het reguleert oxidatieve stress en ontstekingen in de prostaat, nieren of urinewegen. Het kan ook helpen de verspreiding van kankercellen te stoppen, met name in de prostaat.

Dit zou pygeum-extract geweldig kunnen maken voor het afremmen van ontstekingen, het versterken van de immuniteit en het verminderen van het risico op kanker. Toch zijn er meer studies nodig voordat het kruid competitief kan worden vergeleken met beter bestudeerde ontstekingsremmende medicijnen.

Omdat pygeum urinaire ongemakken in de prostaat helpt, kan het bij sommigen soortgelijke symptomen helpennier ziekten. Het kruidenextract wordt genoemd als behandeling in een aantal artikelen over onderzoek naar nierziekten. Deze omvatteneen recensie uit 2014Eneen studie uit 2015.

Pijn, ontsteking, frequent urineren, nachtelijk urineren en meer zijn ook symptomen van nieraandoeningen. Pygeum kan hierbij behoorlijk wat helpen. Het is echter niet aangetoond dat het een nierziekte direct behandelt of verwijdert.

Hoewel het veelbelovend is, heeft het meer onderzoek nodig voordat het wordt beschouwd als een geaccepteerde behandeling voor nieraandoeningen. Er zijn meer studies nodig om te bewijzen dat het een remedie is, of dat het werkt als een remedie.

De voordelen van Pygeum concentreren zich voornamelijk op het urinestelsel. Dit strekt zich ook uit tot de voordelen voor urine- of blaasaandoeningen.

Urineweginfecties (UTI's),blaas infecties, en meer kunnen worden geholpen door pygeum.Een recensie uit 2014van kruiden voor urinewegaandoeningen noemde pygeum als een van de meest opvallende.Een studie uit 2011ontdekte ook dat pygeum de genezing van de blaas stimuleerde, hoewel dit onderzoek op dieren werd gedaan.

Studies moeten echter nog bewijzen dat pygeum deze aandoeningen behandelt. Het kan symptomen en andere gerelateerde problemen helpen, zoals pijn en moeilijk urineren. Het is niet bekend om infectie te genezen of te voorkomen.

In de Afrikaanse traditionele geneeskunde wordt pygeum soms gebruikt als amalariagenezing. Hierin werd vermeldeen studie uit 2015over het belang van deze Afrikaanse boom.

Vandaag zijn er geen studies geweest die het nut van pygeum bij malaria evalueerden. Pygeum staat ook niet bekend als een echte remedie tegen malaria.

Desalniettemin waren de traditionele toepassingen ervan het meest waarschijnlijk voor het verlichten van malariasymptomen. Sommige hiervan hielden verband met nier- en urinewegaandoeningen. Pygeum werd ook gebruikt om koorts te verminderen, een ander gerelateerd symptoom.

Hoewel het een historisch gebruik heeft, wordt pygeum niet aanbevolen voor de behandeling van malaria. Het hebben van malaria vereist medisch toezicht. Pygeum kan mogelijk helpen bij symptomen, maar er zijn momenteel geen studies die dit ondersteunen.

Net als zijn nut voor malaria, is pygeum ook een traditioneleremedie tegen koorts. De schors van de boom werd in sommige Afrikaanse traditionele medicijnen gebruikt voor koortsachtige aandoeningen. Dit staat erbij vermeldeen recensie uit 2016.

Er zijn echter geen onderzoeken die ondersteunen dat pygeum koorts vermindert. Desalniettemin blijft het een gebruikelijke thuisbehandeling voor koorts in de geboortestreek.

Er zijn studies nodig om conclusies te trekken over pygeum en koorts. In de tussentijd wordt het niet aanbevolen om pygeum alleen te gebruiken voor koortsachtige aandoeningen. Het kan koortssymptomen helpen, maar het is niet bewezen dat het koorts doet verdwijnen, noch geneest wat koorts veroorzaakt.Als u koorts heeft, kunt u deze het beste op een traditionelere manier behandelen.

Pygeum wordt in teksten soms genoemd als maagfopspeen. Dit gebruik is echter gebaseerd op traditioneel gebruik en niet op wetenschap.

Onderzoek moet nog bewijzen of pygeum kan genezenbuikpijnof maagklachten. Als zodanig kan het niet als een betrouwbare behandeling worden beschouwd. Toch is het een relatief veilige kruidenremedie om te proberen.Maar als je op onderzoek gebaseerde remedies wilt, probeer deze dan voor je maagklachten.

Er zijn enkele beweringen gedaan dat pygeum verbetertlibido. Helaas is geen van deze beweringen ondersteund of ondersteund door de wetenschap, behalve ineen oude studie uit 1991.

De door onderzoek ondersteunde voordelen van Pygeum voor de gezondheid van de prostaat kunnen de kwaliteit van iemands seksleven verbeteren. Het kan helpen bij het verlichten van pijn, ontstekingen en urinewegproblemen.

Toch heeft pygeum meer onderzoek nodig voordat het een soort libido-versterker wordt genoemd.

Pygeum-extract wordt over het algemeen als supplement ingenomen. Het extract wordt tot een poeder gemaakt en in pillen of capsules gedaan. Supplementen zijn online of in natuurvoedingswinkels te koop.

Om een ​​supplement te gebruiken, volgt u gewoon de aanwijzingen op het etiket van het product. Aanwijzingen kunnen variëren van pygeum-supplement tot product, maar dat geldt ook voor de kwaliteit. Supplementen worden door de FDA niet zo nauwlettend gecontroleerd als medicijnen op kwaliteit en zuiverheid, dus het is belangrijk om bij een betrouwbaar merk te kopen.

De gemiddelde aanbevolen dosis is meestal 100 tot 200 milligram per dag, vooral voor prostaataandoeningen. Dit is ook de gemiddelde hoeveelheid die in de meeste onderzoeken wordt gebruikt. Het product dat u koopt, moet doseringsinformatie bevatten.

Zorg ervoor dat u de etiketten goed leest voor eventuele waarschuwingen of interactie-informatie. Het is ook altijd verstandig om uw arts te raadplegen voordat u met een nieuw supplement begint.

Studies tonen aan dat pygeum meestal veilig is als het correct wordt gebruikt. Bij sommige mensen kunnen bijwerkingen zijn:

  • maag stoornissen
  • misselijkheid
  • diarree
  • constipatie

Als dit gebeurt, moet u uw dosering verlagen of het gebruik volledig stopzetten.

U mag pygeum niet gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Pygeum is ook niet als veilig voor kinderen bestempeld en mag niet aan hen worden gegeven. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen of het in deze gevallen veilig is.

Overleg altijd met uw arts voordat u een kruidensupplement inneemt. Ze kunnen helpen bepalen of pygeum geschikt is voor uw gezondheidsbehoeften en eventuele risico's bespreken. Ze kunnen mogelijk ook meer informatie geven over de dosering.

Pygeum heeft veel traditionele toepassingen als een Afrikaans kruidengeneesmiddel. Onderzoek toont veel belofte voor het helpen van symptomen van BPH of vergrote prostaat, evenals symptomen van nierziekte en andere urinewegaandoeningen. Toch is er meer onderzoek nodig om de effecten ervan echt te beoordelen.

De meeste van de besproken aandoeningen hebben veel beter bewezen en effectievere behandelmethoden. Volg het advies van uw arts.

Als u pygeum aan uw routine wilt toevoegen, neem dan contact op met uw arts. Ze kunnen helpen bepalen of pygeum goed past bij uw gezondheidsdoelen en u adviseren over eventuele volgende stappen.

Pygeum-supplement: 10 toepassingen, dosis, bijwerkingen, risico's en meer (2024)

FAQs

Can you take pygeum daily? ›

Pygeum has most often been used by adults in doses of 75-200 mg by mouth daily for up to 12 months.

How much pygeum should I take for BPH? ›

Men with mild to moderate BPH sometimes take 50–100 mg two times per day. A double-blind trial found that 100 mg once daily was as effective as 50 mg twice per day. Pygeum should be monitored over at least a six-month period to determine efficacy. Men with BPH who are using pygeum should be supervised by a doctor.

Why is pygeum bad for you? ›

Pygeum use has been reported as safe at the recommended doses. No severe side effects have been reported but mild symptoms include diarrhea, stomach pain, nausea, and constipation.

Does pygeum make you harder? ›

Based on their findings, the researchers believe that pygeum can have a tonic effect that boosts erectile capacity, apart from benefits on testosterone levels, which can be beneficial to patients with sexual dysfunction.

What does pygeum do for men? ›

Pygeum may help prostatitis due to its anti-inflammatory and urinary benefits. It may help ease prostatitis symptoms similarly to how it helps relieve BPH symptoms. This includes urination frequency, night urination, flow, pain, and inflammation.

Does pygeum really increase seminal fluid? ›

Pygeum also increases prostatic and seminal fluid secretions. A meta-analysis revealed that men taking pygeum had a 19% reduction in nocturia and a 24% reduction in residual urine volume.

Does pygeum lower testosterone? ›

Pygeum acts by inhibiting the types of prostaglandins which trigger inflammation and injure Leydig cells, dampening testosterone production. Testosterone deficiency is linked with an increase in systematic inflammation and metabolic syndrome.

What shrinks the prostate best? ›

5-alpha reductase inhibitors.

These medicines shrink the prostate. They do this by preventing hormone changes that cause the prostate to grow. Examples include finasteride (Proscar) and dutasteride (Avodart). They might take up to six months to work well and can cause sexual side effects.

Is pygeum better than saw palmetto? ›

Pygeum extract reduces symptoms and clinical signs of BPH, especially in early cases. However, saw palmetto produces comparatively greater reduction of symptoms and is better tolerated. Effects on urine flow rate and residual urine content are better in clinical studies with saw palmetto.

How much pygeum is safe? ›

The usual dosage of pygeum is 50 mg twice per day (occasionally 100 mg twice daily) of an extract standardized to contain 14% triterpenes and 0.5% n-docosanol. A dose of 100 mg once daily appears to be as effective as the most common dosage of 50 mg twice daily.

Is pygeum safe for kidneys? ›

Pygeum is an herbal supplement traditionally used for inflammation, kidney disease, urinary problems, malaria, stomach ache, fever, difficult urination, fever, madness, and prostate gland inflammation.

Does pygeum affect heart rate? ›

I also noticed other pleasant side effects, such as increased libido, increased sem*n volume, and rapid recovery after sex. Unfortunately, pygeum also was the cause of occasional rapid heart rate that took me...

Is pygeum FDA approved? ›

Pygeum extract has been investigated for several health conditions, especially those affecting the prostate, and is commercially available as a supplement. However, the extract is not approved by the FDA.

Can I take pygeum and saw palmetto together? ›

Pygeum & Saw Palmetto may work together to help support normal, healthy urinary system function, especially helpful for middle-aged men.

Is there a natural herb for erectile dysfunction? ›

Ginseng: Korean red ginseng is a widely used herbal ED remedy. That's partly because it's been shown in studies to do some good -- even though researchers still can't quite explain how it works.

How often should you take pygeum? ›

The usual recommended dosage of pygeum is 100 milligrams a day in six- to eight-week cycles, but dosages vary depending on the condition being treated. To help treat benign prostatic hyperplasia, dosages can range from 25 to 200 mg/day of P. africana extract that is typically standardized to 14% total sterols.

Does pygeum block testosterone? ›

Pygeum extract is a natural DHT blocker and this may be due to the presence of active ingredients like terpenes, N-docasanol and beta-sitosterol in the bark of the pygeum tree. This means that even if DHT is made, the active constituents in pygeum prevent it from interfering with testosterone balance.

Does pygeum affect hormones? ›

Because pygeum extract reduces the production of dihydrotestosterone and female sex hormones, it may interfere with hormone drugs such as birth control pills [77, 44]. Pygeum may enhance the action of 5 alpha-reductase blockers (testosterone blockers) such as these medications for prostate enlargement [78]:

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5773

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.